• 1-3 DAGER LEVERING *

  • GRATIS* FRAKT OVER 599,-

  • 30 DAGERS ÅPENT KJØP

Slik legger du den perfekte ansiktssminken

Slik legger du den perfekte ansiktssminken

Contouring, eller konturering er en sminketeknikk hvor vi leker med lys og skygge for å fremheve og definere ansiktsformen vår. Sminken kan gjøres diskret eller tyngre, alt etter resultatet du ønsker.

Før du begynner bør du ha en tanke om hva du vil fremheve i ansiktet, og hva du vil rette mindre fokus mot. Er du nybegynner, kan de vanligste teknikkene være et fint sted å starte. En vellykket makeup-look starter alltid med en god base - en sunn og hydrert hud. Plei huden morgen og kveld med produkter tilpasset din hudtype- og tilstand. Med en god base er fjeset klart for sminke!

sminke-ansiktssminke-konturering-contour

Pudder- eller kremcontouring?

Vi skiller mellom to hovedkategorier innen contouring - krem og pudder. Krem kommer gjerne på en såkalt “contour stick” som påfører rett på fjeset. Pudder påføres med kost. Men hvilken av variantene passer best for deg?

Kremcontouring egner seg for deg som ønsker en look som smelter naturlig inn i huden. Den blender fort inn i huden og er derfor perfekt til hverdags. Krem-formelen passer for de fleste hudtyper, men kan være for fet på oljete eller uren hud. Det egner seg derimot perfekt for deg med normal eller kombinert hud.

Puddercontouring kan gi deg en mer “snatched” og presis look med matt finish. Denne formelen er perfekt for en lang kveld ute på byen da den holder godt på huden og blir fin på bilder. Men; påfør med varsomhet, hvis du bruker for mye produkt kan du fort se oversminket ut.

 

Velg riktig farge

Uansett hvilken type contouring du går for, er det noen enkle regler du bør forholde deg til. Skyggefargen bør være matt og ha en kald undertone. Pass på å ikke overdrive hvor mørk skyggefargen er, det vil fort se unaturlig ut. Velg en farge som er noen toner mørkere enn foundationen din.

 

Hvordan gå frem: contour/skygge

Vi bruker skygge for å lage en illusjon om ansiktstrekk. Områdene du ikke skyggelegger vil da skille seg ut, eller poppe. Dette kan for eksempel gjøre at nesen din ser smalere ut og kinnbeina høyere.

Base

Begynn med å legge din foretrukne base-makeup. Det kan for eksempel være primer, foundation og concealer. Med kun denne basesminken ser de fleste av oss ganske flate ut i fjeset. Her kommer contouring inn i rutinen.

Kinnbein

Et fint sted å starte contouringen er en klassiker, like under kinnbeina. Dette gir illusjonen av høyere kinnbein. Bruk fingrene til å lokalisere kinnbeinet og legg skyggen i hulen like under. Når man først påfører skyggen vil det se unaturlig og kanskje litt brutalt ut, og det er her blendingen kommer inn. Avhengig av hvilken type contouring du bruker, bruk beauty blender, fingrene eller kosten til å blende linjen oppover.

Hårfeste

Påfør skyggefargen langs hårfestet og blend den opp i håret. Dette vil flytte fokus fra en flat eller lang panne og lage illusjonen om mer dybde i fjeset og mindre panne.

Nese

Når det gjelder nese-contouring, handler det om smak og behag. Noen ønsker minst mulig nese mens andre vil rette opp en skjev nese. For å rette opp nesen, legg skyggefargen langs sidene av nesa og blend. Ønsker du en kortere nese, legg skygge langs neseborene.

Kjeve

Ønsker du deg en sylskarp kjeve, er det lett å få til illusjonen av det med contouring. Sveip skyggefargen langs kjevebeinet og blend. Dette trikset har en anti aging-effekt.

Globallinjen

For mer definerte og øyne som popper, bruk en øyenskyggekost med bronzer og påfør en skygge i globallinjen, buen på øyelokket der lokket slutter.

 

Hvordan gå frem: Highlighter

Highlighting er det motsatte av contouring. Områdene vi legger en highlight blir fremhevet og vil “poppe”. Vi bør bruke det på områder som naturlig fanger lyset. Gå for en farge som har undertoner som passer med hudtonen din for en diskret highlight.

Legg highlighter over kinnbeina for illusjonen av høyere kinnben, langs brystbenet og i øyekroken for å gi øynene et løft og ned midtpartiet av nesa for å fremheve neseryggen.

 

Hvordan gå frem: Blush

Kronen på verket er en blush, et enkelt steg som utgjør stor forskjell når det gjelder dimensjon i ansiktet. Bruk en rosa eller oransje blush, alt ettersom hva du foretrekker. Bruk en fluffy kost for å jobbe den inn fra kinnene til hårfestet. For en fresh look, dra litt over nesen også.

Sug inn kinnene og legge den ovanfor hvor kinnene går innover (på kinnbenet). Andre huskeregler er for eksempel å ikke ha blushen for nær nesen. Det du kan gjøre er å legge 2 fingrer inntil nesen, du skal ikke legge blush i dette området.
Legg highlighter over kinnbeina for illusjonen av høyere kinnben, langs brystbenet og i øyekroken for å gi øynene et løft og ned midtpartiet av nesa for å fremheve neseryggen.

Se hele utvalget av sminke her!