• 1-3 DAGER LEVERING *

  • GRATIS* FRAKT OVER 599,-

  • 30 DAGERS ÅPENT KJØP

Slik bevarer du en gyllen brunfarge - året rundt!

Slik bevarer du en gyllen brunfarge - året rundt!

Den beste måten å bevare brunfargen på er med selvbruning, men ikke alle vet hvordan man påfører det riktig for å få et fint og jevnt resultat. Følg guiden vår for å enkelt lykkes med selvbruning - året rundt!

Vi har alle sett eller opplevd et uheldig selvbruningsresultat. En skjoldete stripe på bakside av en legg, eller ujevn selvbruning på hender og føtter. Mange ønsker en gyllen farge året rundt på hele kroppen, ikke bare på sommeren. Valgene er mange - oljer, mousse, spray, krem, mists. Her er en enkel guide som gjør at du enkelt kan lykkes med selvbruning.

Kroppspleie-selvbruning-selftan

Tips 1: Prep kroppen og ansiktet for en jevn farge. 

Om du ønsker at fargen skal holde må du preppe hunden. Dersom du påfører selvbruning over uskrubbet hud (evt hud som ikke er eksfoliert), kan fargen falme og resultatet bli ujevnt. Eksfolier på morgenen eller kvelden før du skal påføre selvbruning. Etter skrubbing anbefaler vi å holde huden fri for olje. Etter du har tatt en varm dusj er porene dine åpne. Vent med påføring for å unngå at selvbruningen legger seg i porene som kan gi deg brune prikker.

HOT TIPS: For å unngå mørkere albuer eller knær, ta et lag med fuktighetskrem på områdene før du starter.

Kroppspleie-selvbruning-selftan

Tips 2: Ikke bruk hendene til å påføre selvbruning. 

For å unngå at hendene dine blir oransje og skjoldete bør du investere i selvbruningshansker, også kalt mittens. Feiende bevegelser er bedre enn sirkulære bevegelser, da det distribuerer produktet jevnere, og sikrer at du får en feilfri finish.

Tips 3: Bruk egne produkter til ansiktet. 

Huden i ansiktet er mer sensitiv og bygget opp annerledes enn resten av kroppen. Derfor er det viktig å bruke produkter som er spesielt tilpasset ansiktet både når det gjelder skrubb og selvbruning. Om du bruker samme selvbruning i ansiktet som på resten av kroppen kan det resultere i falming og urenheter.

Et godt tips er å kombinere selvbruning sammen med din daglige fuktighetskrem, eller invester i en selvbruning laget spesielt for ansiktet.

Tips 4: Hvordan påføre selvbruning på hender og føtter. 

Tommelfingerregel nr 1: Start alltid med å smøre innerst på de store flatene på kroppen (rygg, mage, bryst, lår) og påfør slik at du har mindre og mindre produkt når du nærmer deg mer utsatte områder som hender og føtter. Bruk restene fra hanskene til å påføre på hender og føtter.

Hendene bør være det siste stedet du påfører selvbruning på. Pass på å ikke få selvbruningen på negler, de kan bli gule. Ta en dobbeltsjekk i speilet på områder som ikke er i ditt synsfelt (for eks bakside lår og legg, skulderblader) før du sier deg ferdig. For å unngå skjolder ved “knokkel-rynkene” på fingrene bør du smøre på kremen med en klo-hånd.

Tips 5: Fuktighet! 

Om huden din er tørr og flassete (som den ofte er på vinterstid) gjør det at resultatet kan bli ujevnt. Bruk en god fuktighetskrem på hele kroppen! 

PS! Bruk en oljefri krem for å unngå skjolder.

Kroppspleie-selvbruning-selftan

Tips 6: Ta deg tid 

Om du ønsker en jevn farge over hele kroppen bør du dedikere 20 minutter til påføringen av selvbruning. Sett på favorittspillelista og kos deg. Dobbeltsjekk i speilet at alt er dekket før du sier deg ferdig.

Bonustips: Velg produkter av høy kvalitet 

Se etter merker som har vunnet tester og snakk med venninner om deres opplevelse rundt selvbruning.

Tips 7: Fjerning av selvbruning

Glöd-Sophie-Elise-selvbruning-kroppspleie-selftan

Om du skulle være uheldig finnes det produkter som tar bort selvbruningen enkelt og greit. Self Tan Remover fra Glöd Sophie Elise er en av flere favoritter!

Vi håper du får et flawless resultat!