• 1-3 DAGER LEVERING *

  • GRATIS* FRAKT OVER 599,-

  • 30 DAGERS ÅPENT KJØP

Hudpleie for uren hud

Hudpleie for uren hud

Akneutsatt hud kan være frustrerende, og til tider vanskelig å håndtere. Uren hud er ikke kun forbeholdt tenårene. Det finnes også mange voksne som sliter med stadige kviseutbrudd og tekstur.

Hva kjennetegner akneutsatt hud?

Det som kjennetegner akneutsatt hud er ofte at man har en fet hudtype som overproduserer olje og talg i huden. Mens kroppen naturlig produserer talg for å beskytte og fukte huden, kan et overskudd føre til tilstoppede porer, betennelser, hudormer og kviser. For de med en fet hudtype er det lett å tenke at oljeproduksjon er dårlig for huden, men faktisk er det nødvendig for en sunn og sterk hudbarriere. For en klarere hud er nøkkelen å opprettholde et optimalt fuktighetsnivå, slik at huden ikke overkompenserer.

Ved å følge disse tipsene, er du på god vei til en ren og klarere hud

Rens ansiktet daglig

Rens ansiktet daglig

En effektiv hudpleierutine er viktig for å forhindre fremtidige utbrudd. Vi anbefaler en skummende rens som er formulert med salisylsyre eller AHA-syrer som dyprenser og holder porene dine rene, samt lett eksfolierer vekk døde hudceller.

Både salisylsyre og AHA-syrer trenger inn i porene for å løse opp døde hudceller og tørr hud som har bygget seg opp og tilstopper porene. Ved å skånsomt og jevnlig fjerne døde hudceller og bakterier fra huden, hjelper syrene til med å rense og eksfoliere, som igjen forbedrer hudens helse og utseende.

Ikke ta deg i ansiktet!

Ikke ta deg i ansiktet!
Vi vet hvor fristende det kan være å klemme kviser, men et av våre beste råd er å la vær! Å ta på ansiktet ditt og spesielt aktive utbrudd kan oftest gjøre vondt verre ved å utløse mer kviser, føre til infeksjon og arr. Vi har masse bakterier på hender og fingre, og ved berøring i ansiktet overfører tilfører du dette til porene dine. Bruk heller en spot behandling med effektive ingredienser som bekjemper kvisen innenfra eller acne patches.

Boost hudpleien din med serum

Boost hudpleien din med serum

Et serum har egenskapen av å jobbe enda dypere ned i hudlagene, og gir også derfor en intensivisert effekt av hudpleien. Et serum inneholder gjerne konsentrerte og aktive ingredienser, og kan forebygge kviser og utbrudd, berolige huden samt regulere overaktive talgkjertler og fremme healingprosessen. De fleste vil merke en stor forskjell ved å tilføre det til hudpleierutinen sin, så føler du at du ikke får resultater av det du allerede bruker, kan et serum være løsningen for deg.

Bruk en kvisevennlig fuktighetskrem

Bruk en kvisevennlig fuktighetskrem

All hud, til og med akneutsatt hud, har behov for fuktighet - spesielt hvis du bruker produkter for kviser som virker uttørkende på huden. Når huden din blir tørr, produserer nemlig kroppen din mer olje som kan føre til flere utbrudd. Å velge en oljefri fuktighetskrem er defor et viktig skritt fordi riktig fuktighetskrem kan hjelpe å berolige og balansere huden din. Du kan enkelt bruke samme ansiktskrem på dagtid som på kveldstid da en fet hudtype - for eksempel Clarifying Oil Free Water Gel fra Murad, som er en lett, oljefri gele-krem som tilfører langvarig fukt til huden både på dagtid og kveldstid. Den hydrer, balanserer og beroliger for sunnere og klarere hud.

Føles huden din ekstra tørr på kvelden anbefaler vi å teste ut Advanced Snail 92 All in one Cream fra COSRX - Koreas best bevarte skjønnhetshemmelighet, etterfyller og fornyer den lette, hurtigabsorberende geléen tørr og ubalansert hud. Kremen trekker raskt inn og bidrar til å minimere synlige linjer og rynker for en glattere, mer elastisk hud. Geleen gir masse fukt, minimerer aknearr og mørke flekker for en jevn og strålende hud.

Ikke glem å eksfoliere!

Ikke glem å eksfoliere!

Daglig rens og pleie er nøkkelen for å kunne klare å bekjempe oppbyggingen av talg og urenheter, men det er også viktig å gi huden din litt ekstra oppmerksomhet en gang eller to i uken for å dyprense porene og fjerne døde hudceller som ligger utenpå hudlaget. Dette er viktig for at produktene du bruker på daglig basis blir tatt opp i huden og får gitt sin maksimale effekt.

For en hud med aktive utbrudd er det viktig å være forsiktig med skrubb, da dette fort kan gjøre vondt verre. Men for at porene skal holde seg rene og ikke tettes igjen av døde hudceller, er det likevel nødvendig å peele huden jevnlig. Bruk derfor en peeling uten korn, som peeler ved hjelp av syrer. Vi kan anbefale One Step Original Clear Pads som balanserer og toner huden samt forhindrer fremveksten av bakterier som forårsaker akne og kviseutbrudd. Padsene kan brukes daglig, da den skånsomt fjerner urenheter og eksfolierer huden ved hjelp av salicylsyre.

For en kraftigere peeling er The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution et godt valg. Fordi den inneholder høye konsentrasjoner av syrer anbefales denne å bruke cirka to ganger i uken. Peelingen eksfolierer huden ved hjelp av AHA og BHA, og hjelper til med å bekjempe kviser, rense porer samt lysne og jevne ut hudtonen. Peelingen forbedrer i tillegg hudteksturen og reduserer synligheten av fine linjer ved kontinuerlig bruk. Et stort pluss i tillegg til å bekjempe uren hud!

Ekstra pleie med en ansiktsmaske

Det er ikke bare deilig å ta ansiktsmasker - huden vår elsker det også! Ansiktsmasker gir et ekstra boost til hudpleien din, og har egenskapen av å pleie huden din i dybden, minske porer og fjerne giftstoffer. Leiremasker er spesielt fine for en fet hudtype da det absorberer olje og talg på hudoverflaten, og reduserer synligheten av porer.

Ekstra pleie med en ansiktsmaske