• 1-3 DAGER LEVERING *

  • GRATIS* FRAKT OVER 599,-

  • 30 DAGERS ÅPENT KJØP

6 gode hårpleietips - året rundt

6 gode hårpleietips - året rundt

 

Opplever du at håret ditt endrer seg drastisk gjennom de ulike sesongene?

Med fire sesonger med ulikt klima er håret vårt stadig i endring. De fleste får tørt, brusete og porøst hår på vinteren, mens soleksponering og bading i saltvann på sommeren gjør at håret mister sin naturlige fuktighet og glans. Det kan være utfordrende å vite hvilke produkter man skal velge gjennom de ulike sesongene - men fortvil ikke, vi har samlet opp de aller beste tipsene for å finne hårpleie som passer til ditt hår, året rundt!

Stimuler hodebunnen

Det finnes utallige grunner til at det kan være fristende å utsette en ordentlig hårvask. Mange tenker nok også at det vil hjelpe på slitasje og håravfall, men det er ikke nødvendigvis sannheten. For et sunt og friskt hår er det nemlig viktig å stimulere hodebunnen og rense den for gamle styling-rester og fett som kan tette igjen porene og hindre hårvekst. Vi anbefaler derfor å vaske håret jevnlig med en nærende og fuktgivende shampoo.

k18-detox-shampoo

Velg shampoo og balsam etter behov

I det nordiske klimaet vi lever i er håret ofte utsatt for vind, kulde, sol og varme om hverandre; det er dermed viktig å bruke riktig shampoo og balsam som tilfører masse fuktighet og pleie til håret. Har du farget hår er det lurt å bruke produkter som inneholder keratin og mineraler for å gjøre det sterkt og sunt. Derimot skal man ikke bruke shampoo som renser for godt, da det stripper håret for naturlig olje og fuktighet. TIPS! Avslutt dusjen med å skylle håret med kaldt vann. Kaldt vann lukker nemlig skjellagene, som er viktig for å beskytte og gi ekstra glans.

hårpleie-hår-olaplex-fuktighet-næring-pleie

Styrk håret med fuktighet

For å gi håret ditt næringen den trenger er det lurt å gi den en jevnlig fuktighetsboost ved å bruke hårkur 1-2 ganger i uken. En hårkur vil kunne gi håret den styrken, fuktigheten og pleien den mangler. (Psst.. Et godt tips før en hårkur er å klemme ut mest mulig vann av håret, slik at produktet lettere kan trenge seg dypere inn i skjellagene i håret ditt.) 

TIPS! Vask alltid håret med balsam etter en maske eller hårkur, da dette lukker skjellagene og forbereder håret mot ytre påvirkninger som sliter på håret.

hårpleie-hår-hårkur-color-wow-fuktighet-styrke

Beskytt håret ditt

Uavhengig av sesong er varmebeskyttende produkter et absolutt must å bruke for å beskytte håret under varmebehandling. Dette er spesielt viktig om sommeren ettersom håret vårt er tørrere og utsatt for skade fra solen. Vær derfor flink på å bruke en varmebeskyttende spray eller pleiende olje før du føner håret eller styler det med stylingjern. Pleieproduktene vil ikke bare beskytte håret ditt, men også etterlate det glansfullt og mykt. Et annet fint tips er å senke varmen på stylingredskapene dine, da lavere varme er mindre skadelig for håret ditt.

hårpleie-varmebeskyttende-k18-hår-olje

Bruk gode stylingredskaper

Selv om varmen fra hårføner og stylingredskaper er notorisk kjent for å slite på håret, er det mange som liker å style håret litt ekstra om sommeren. Ikke minst er det viktig på vinterstid å føne håret da håret kan fryse og verste fall knekke. Håret vårt er ekstra sårbart når det er vått, dermed er det superviktig å ikke bare bruke varmebeskyttende spray, men også velge styling verktøy som er skånsomme mot håret ditt. Vi anbefaler stylingredskapene ghd som er en absolutt favoritt blant stylister verden over og har oppnådd en trofast tilhengerskare. Stylingutstyret gir et perfekt resultat takket være keramisk belegg og regulert varme, som hindrer håret fra å bli skadet. 

hårpleie-stylingverktøy-ghd

 

Se all hårpleie her