• 1-3 DAGER LEVERING *

  • GRATIS* FRAKT OVER 599,-

  • 30 DAGERS ÅPENT KJØP

Defor bør du rense huden morgen og kveld

Defor bør du rense huden morgen og kveld

 

Ansiktsrens

Det er spesielt er ett steg i hudpleierutinen din som er avgjørende for effekten av resten av hudpleie regimet ditt - nemlig rens.

Mange investerer i dyre kremer, serumer og ansiktsmasker, men glemmer at rensen du velger, og hvor ofte og grundig du bruker den, gjenspeiler seg i effekten av resten av hudpleien din.   

rens-ansiktsrens-vannbasert-oljebasert-foaming

Hvorfor bør du fjerne sminke og rense huden på kvelden?

De aller fleste kjenner til hvor fristende det kan være å komme sliten hjem etter en lang og hektisk dag og la vær å fjerne sminken og rense huden. Trøtte stuper man til seng og tenker at “jeg orker ikke i kveld, jeg tar det i morgen..” Men hva skjer hvis du dropper å fjerne sminken eller rense huden på kvelden? 

I dag finnes det en rekke sminke produkter som er naturlig, økologisk og lar huden puste. Dette er gode produkter som er bra for huden, men de renser ikke. Huden eksponeres fortsatt for forurensing og urenheter i løpet av dagen som bør vaskes bort. I løpet av en dag produserer huden vår masse fett og talg. Dette forsvinner ikke av seg selv. Det legger seg som et lag utenpå huden og tetter igjen porer, noe som igjen gjør at porer over tid utvides og blir til det vi kaller “hudormer”. Sminke kan også bidra til å tette igjen porer og gjøre at du får urenheter og kviser. Kort oppsummert. Hvis du dropper og vaske bort sminken på kvelden og rense huden får ikke huden skillet ut nødvendige avfallsstoffer. Dette gir dårligere hudkvalitet, større porer og bidrar til at effekten av dine kremer og serumer oppnår maks resultat av sitt potensiale.

hudpleie-ansiktsrens

For å gi huden et godt grunnlag for et sunt visuelt utgangspunkt bør vi derfor fjerne sminkerester og rense i dybden.

Som ellers i hudpleie produkt verden finnes det mange ulike renseprodukter. For deg er det viktigste å bruke produkter som er tilpasset din hudtype. Fet, tørr, sensitiv, ung eller eldre. Det fins produkter for enhver, og det finnes gode produkter som er tilpasset alle hudtyper. Vi kan anbefale Advanced Snail Mucin Power Gel Cleanser fra Cosrx da den skånsomt fjerner sminke og passer til alle hudtyper, selv den mest sensitive. 

Etter du har fjernet sminken, skyll ansiktet godt med lunkvarmt vann for å åpne porene. Jobb deretter inn og masser i sirkelbevegelser med en rens tilpasset din hudtype.

Tips:

Å velge riktig rens til hudtypen din vil også utgjøre en enorm forskjell for huden din. Hvis du bruker en rens for en fet og oljete hud når du har tørr hud kan du ende opp med å tørke ut huden din enda mer, og fuktighetskremene du påfører etterpå vil ikke gi deg tilstrekkelig med fukt. Noe som igjen kan bidra til tidligere aldring, og linjer. Eller at du har fet hud og bruker en rens for tørr hud som tilfører enda mer fukt til huden. Det igjen kan resultere i enda mer fet hud, et glinsende overlag og urenhet.

Derfor- er det superviktig å velge en rens med omhu. Her finner du en oversikt over våre renser.

Hvorfor bør man rense huden om morgenen?

Det er langt flere som har som rutine å rense huden om kvelden enn om morgenen, rett og slett fordi mange tenker at siden de renset huden før de la seg og ikke har hatt på sminke gjennom natten, så er huden ren. Dette er en stor myte. Slik som på dagen slippes det avfallstoffer ut gjennom porene våre i form av svette, som legger seg utenpå hudlaget vårt. Hvis ikke vi er flinke til å rense på morgenen, vil disse avfallstoffene sitte på huden din i løpet av hele dagen og tette igjen porene.

Derfor er det viktig med en god renserutine på morgenen - velg en rens etter ditt behov og hudtype, masser forsiktig med sirkelbevegelser i ansiktet og på hals. Et tips for å være ekstra skånsom mot huden er å «klappe» huden tørr med en ansiktsklut fremfor å være hardhendt og tørke bort, da denne bevegelsen og trykket er for hardt for den tynne og skjøre huden i ansiktet. 

hudpleie-rens-morgen

hudpleie-morgen-serum-fuktighet-glød

 

Serum og solkrem

Avslutt med å tilføre den nødvendige fuktigheten huden trenger. Bruk f.eks. et deilig serum for å booste effekten av fuktighetskremen din. Føler du huden din er tørr og livløs anbefaler vi The Vitamin C 23 Serum fra Cosrx, da det gir huden din et skikkelig boost av Vitamin-C som gir deg et tonn av glød. Er du derimot mer fet i huden anbefaler vi å teste ut Propolis+Niacinamide serumet fra Beauty of Joseon som vil matte ned huden din og holde oljeproduksjonen i sjakk i løpet av dagen. For en moden hud kan vi anbefale Advanced Light Ceramide Capsules fra Elizabeth Arden som motvirker dype rynker og mørke flekker, slik at huden ser yngre, fastere og mer glødende ut.

Sist men ikke minst, er det superviktig å bruke solkrem daglig om du vil unngå tidlig aldringstegn. UVA- og UVB-stråling er hovedårsaken til tidlige aldringstegn slik som pigmentflekker, rynker og tap av elastitet i huden. Det viktigste du kan gjøre for å forhindre og forebygge tidlige aldringstegn er å bruke en solkrem for ansiktet i minst SPF 30 slik at den tilstrekkelig beskytter den sarte og utsatte ansiktshuden. Vi anbefaler Oil Free SPF 40+ for de med en kombinert, oljete og fet hudtype, mens for en tørr hudtype anbefaler vi Rudolph Care sin Organic Sun Face Cream SPF 50 som både er organisk og naturlig.

 

Kjøp solkrem til ansikt her.