• 1-3 DAGER LEVERING *

  • GRATIS* FRAKT OVER 599,-

  • 30 DAGERS ÅPENT KJØP

10 steg til en fullverdig k-beauty hudpleierutine

10 steg til en fullverdig k-beauty hudpleierutine

De siste årene har du nok hørt om begrepet K-beauty. Men hva er egentlig K-Beauty og hvordan kan du implementere det i din hudpleierutine?

Enkelt forklart betyr K-beauty simpelthen Korean Beauty. Koreanske kvinner har lenge vært opptatt av hudpleie og har blitt lagt merke til internasjonalt for deres plettfrie, porselenliknende hud. Dette er takket være gode hudpleierutiner og ritualer som sørger for at huden får nøyaktig den pleien og næringen den trenger. I Korea starter kvinner og menn ofte i ung alder med å innføre nøye hudpleierutiner i hverdagen.

Ved å ta vare på huden sin og forebygge hudproblemer sparer man både tid, smerte og penger, fremfor å fikse problemer når de oppstår. Koreanske forbrukere er fokusert på forebygging og å komme til roten til hudproblemer, fremfor å prøve å reversere hudproblemer som allerede har oppstått. Ideologien i K-Beauty ligger derfor i at det er lettere å forebygge enn å behandle. 

I en sann K-Beauty regime bruker man produkter konsekvent, i stedet for bare én gang, og ønsker holdbare resultater. Dette betyr at man dobbelrenser huden hver morgen og kveld, bruker fuktighetskrem og SPF hver dag for å forhindre at fine linjer og mørke flekker dukker opp.

Mange vil nok umiddelbert tenke at det slettes ikke er nødvendig å bruke 10 ulike produkter i en hudpleierutine. Men sant skal sies, at du ikke kommer til å bruke 10 hudpleieprodukter på en og samme tid. Mens du bruker noen produkter daglig, vil andre bare brukes månedlig eller i løpet av en bestemt sesong.

Så - en 10 stegs K-Beauty rutine trenger altså ikke ta mer enn fem minutter! Vi forteller deg de 10 essensielle stegene:

hudpleie-k-beauty-cosrx

Step 1 - Oljerens

Uansett hvor fet huden din er, trenger du ikke være redd for olje! En oljebasert rens vil ikke tette igjen porene eller gjøre huden din fetere, den vil heller være med på å bryte ned sminke og solkrem slik at det lett kan tas av.

hudpleie-cleansing-oil-olje-rens-beauty-of-joseon

Kjøp oljerens her

Step 2 - vannbasert rens

Etter du har fjernet sminke, solkrem og forurensning, er du fremdeles ikke kvitt alt som henger på huden din. En vannbasert rens vil rense porene dine i dybden, og fjerne alle rester av sminke og smuss slik at ikke inflammasjoner oppstår i huden. Velg en vannbasert rens som passer din hudtype.

hudpleie-ansiktsrens-vann-basert-rens-cosrx

Kjøp vannbasert rens her

Step 3 - Peeling

Det er viktig å eksfoliere huden jevnlig for å fjerne døde hudceller, forbedre hudens tekstur og for at andre produkter skal kunne absorberes i huden. Uten peeling vil døde hudceller kunne tette igjen porene, og gjøre at det oppstår urenheter i huden, slik som hudormer og kviser. Derfor anbefales det å eksfoliere huden 1-2 ganger i uken. Du kan bruke enten bruke en fysisk peeling, som inneholder mikroskopiske korn, eller en kjemisk peeling, som peeler huden ved hjelp av syrer.

hudpleie-peeling-eksfoliering-haruharuwonder

 

Kjøp peeling her.

Step 4 - Toner

Etter renserutinen din bør du bruke en toner for å fjerne siste rest fra sminken, stabilisere pH-balansen i huden og preppe den før du påfører serumer og kremer. En toner gjør nemlig ansiktet ditt klar for å absorbere produkter og lukker de nyrensede porene. Det finnes tonere for ulikt bruk, og vi anbefaler deg derfor å finne en som passer til dine hudpleieønsker.

hudpleie-toner-blackrice-haruharuwonder

Kjøp toner her

Step 5 - Essence

En essens er mer “vannaktig” enn et serum, og den inneholder aktive ingredienser for å redusere tegn på aldring, tilføre fuktighet, opprettholde elastitet i huden, og gi en lysere og jevn hudtone. 

hudpleie-toner-fuktighet-beautyofjoseon

Kjøp essence her

Step 6 - Serum

Serum er designet med en høy konsentrasjon av utmerkede ingredienser for å jobbe målrettet med spesifikke hudproblemer, for eksempel å redusere pigmentflekker og øke plumping. Huden din absorberer dem lett, og de gir en fin boost av lett fuktighet. Et serum vil også gjøre at effekten av fuktighetskremen din styrkes. 

hudpleie-serum-hyaluronsyre-fuktighet-plump-cosrx

Kjøp serum her.

Step 7 - Sheetmask

Sheetmasks en essensiell del av K-Beauty verdenen. Alle bruker dem. Hvorfor? De er et rimelig alternativ til fancy og dyre ansiktsbehandlinger. De fleste er laget av mikrofiber eller hydrogel for å låse fuktighet og næringsstoffer som vitamin C.

hudpleie-sheetmask-kbeauty-klairs-fuktighet-plump

Kjøp sheetmask her.

Step 8 - Øyekrem

Øyekremer gir en høy konsentrasjon av nærende ingredienser til det delikate øyeområdet, der tegn på aldring først blir merkbare. Formlene fokuserer på anti-aldring, hydrering og bekjempelse av mørke ringer og hevelser. Siden huden er rundt øynene er så tynn, er det viktig å velge et produkt som er skånsomt, ikke-irriterende og ikke tungt eller fettete. 

hudpleie-øyekrem-peptide-mørkeringer-anti-aging-cosrx

Kjøp øyekrem her.

Step 9 - Fuktighetskrem

Fuktighetskrem vil være med på å beskytte hudbarrieren din, og tilføre huden din rikelig med fuktighet, som er nummer én for å bekjempe aldringstegn. Selv for de med fet hud er det viktig å fukte huden, men velg heller da en lettere variant som ikke inneholder oljer. 

hudpleie-fuktighetskrem-ansiktskrem-fuktighet-plump-beautyofjoseon

Kjøp fuktighetskrem her.

Step 10 - Solkrem

Vi har sagt det før og vi sier det igjen - bruk solkrem hver eneste dag, uansett vær! Solkrem vil beskytte huden din mot farlige UV-stråler som gjør at huden eldres raskere og påfører aldringstegn som linjer, rynker og pigmentflekker. Så hvis du ønsker å forhindre tidligere aldringstegn, er solkrem den aller viktigste nøkkelen.

Kjøp solkrem her

Se alt av K-Beauty produkter her.