• 1-3 DAGER LEVERING *

  • GRATIS* FRAKT OVER 599,-

  • 30 DAGERS ÅPENT KJØP

Slik får du mest effekt av ansiktsmasken din

Slik får du mest effekt av ansiktsmasken din

Vi opplever alle i blant at huden føles tørr, grå og gusten - kanskje spesielt på vinterstid da huden blir utsatt for kulde, frost, vind og hardt vær. Mange opplever at huden blir tørrere enn vanlig. For å opprettholde en sunn og glødende hud er det derfor lurt å passe på å gi huden litt ekstra kjærlighet med jevne mellomrom.

Ansiktsmasker har evnen til å trekke enda dypere ned i hudlagene og jobbe med roten til hudbekymringen din. Om du har tørr hud vil en fuktighetsmaske kunne gi deg en skikkelig hydra-boost, og hvis du har en fet og oljete hud vil for eksempel en leiremaske dyprense og trekke ut urenheter i porene for en klar og ren hud. I havet av ansiktsmasker gjør vi det lettere for deg å velge ut riktig produkt, samtidig som vi forklarer hvordan du får best effekt av ansiktsmasken din.

Skrubb huden din først!

Det gir mening når du tenker over det - hvordan skal alle de gode og helbredende ingrediensene i ansiktsmasken din trekke ned i hudlagene hvis det ligger et lag med tørr og død hud utenpå? Nettopp! Likevel er det mange som er raske på å gripe tak i ansiktsmasken og smøre på før de har preppet huden godt først.

Ved å avsløre sunnere hud og fjerne rusk på overflaten og blokkering av porene, vil huden være langt mer mottakelig for produkter som påføres etterpå - noe som betyr bedre resultat. Før skrubb anbefaler vi derfor å rense ansiktet for å fjerne avfallsstoffer, forurensning og talg. Rens helst med lukent vann slik at porene dine åpnes og huden din myknes opp før skrubben. 

Hvordan og når du bør bruke skrubb

Med mindre du har ekstremt sensitiv hud, anbefales det at du eksfolierer og skrubber huden to ganger i uken. Derimot bør du redusere dette til en gang i uken hvis du har sensitiv hud. Å gjøre dette to ganger i uken er den optimale tiden mellom oppbygging av døde hudceller som skrubben arbeider for å fjerne, samt rense porene og avsløre den jevnere, friske huden under. 

Trinn 1: Etter at du har renset ansiktet, og mens huden din fremdeles er litt fuktig, bruk den valgte skrubben på ansiktet ditt med fingertuppene. Det er viktig å være forsiktig og unngå øyeområdet der huden er ekstra tynn og skjør. Husk: skrubben din inneholder også masse gode hudelskende ingredienser, så for å få mer utnytte av produktet, gjerne la den sitte på huden i 2-3 minutter før du går videre til neste trinn for å la essensielle og botaniske oljer virkelig komme i gang med huden.

Trinn 2: Bruk fingrene til å massere skrubben forsiktig inn i ansiktet i sirkulære bevegelser oppover. Denne handlingen vil også bidra til å stimulere sirkulasjonen i ansiktet, slik at huden ser fyldigere og friskere ut.

Trinn 3: Skyll ansiktet med lunkent eller kaldt vann. Kaldt vann er bra for å lukke porene sammen med vanlig toner. Hvis du har en, bruk en fuktig renseklut for å fjerne skrubben forsiktig.

Velg riktig ansiktsmaske for din hud

Det finnes et helt hav av ulike ansiktsmasker til ulike behov. Hver ansiktsmaske inneholder rikelig mengde aktive ingredienser for et bestemt hudproblem, og derfor blir instruksjonene satt sammen for å sikre at du får riktig dose og pleie.

Det anbefales at du bruker en ansiktsmaske en eller to ganger i uken for å behandle huden din, men dette er mer personlig avhengig av hudtype, hva som fungerer for deg og hvordan type maske du bruker. Noen masker angir hvor ofte de skal brukes, så hvis instruksjonene er der - følg den! Når det gjelder når du skal bruke masken din i forhold til andre hudpleieprodukter, er den beste tiden enten etter rensing; eller enda bedre, etter skrubbingen!

Akneutsatt og fet hud

For de som sliter med høy talgproduksjon og akneutbrudd anbefaler vi å gå for leirebaserte ansiktsmasker. Leire trekker nemlig ut urenheter fra porene dine og renser i dybden, samtidig som den stabiliserer talgproduksjonen, som er hovedårsaken til en aknehud.

Dehydrert og tørr hud

Fuktighet er det aller viktigste vi kan tilføre huden vår for å bekjempe aldringstegn og tap av elastitet. Noen sliter med tørr hud året rundt, mens andre opplever at man på vinterstid får en tørr og gusten hud. For å gjenvinne fuktighet og balanse i huden trenger den å proppes full av fuktighetsgivende ingredienser. Psst.. Mange fuktighetsmasker kan være på over natten, og lar produktet virke enda dypere!

Livløs og gusten hud

For de som har normal hud og rett og slett bare ønsker å gi nytt liv til huden, vil elske en fuktighetsgivende og lysnende maske som gir massevis av glød.

Topp tips for påføring av ansiktsmaske:

  • Alltid rengjør og skrubb ansiktet ditt før du bruker ansiktsmaske.
  • Sett håret opp i strikk eller bruk pannebånd for å unngå at masken setter seg i håret (dette kan bli veldig rotete!)
  • Les alltid instruksjonene og følg tidsplanene; Hvis du lar masken være på for lenge eller for lite, kan den bli mindre effektiv eller irritere huden.
  • Hvis du bruker masken med fingrene, må du sørge for at de er skikkelig rene før du berører ansiktet ditt.
  • Med mindre du planlegger å sove med fuktighetsmasken eller en overnight mask, følg deretter din vanlige hudpleierutine etter ansiktsmaske, som serum, øyekrem, nattkrem.

Se alle ansiktsmasker og skrubb her!